ΙΣΤΟΡΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ 5.000 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.
ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΕΣΧΙΖΑΝ ΜΕ ΒΑΡΚΕΣ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ.                                                                                                     

ΤΑ ΚΑΓΙΑΚ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΚΛΕΙΣΤΑ  ΚΑΓΙΑΚ  ΤΩΝ  ΕΣΚΙΜΩΩN  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑ ΦΩΚΙΑΣ, ΕΝΩ ΤΑ   ΚΑΝΟΕ, ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΝΟΕ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ, ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΦΛΟΥΔΑ ΣΗΜΥΔΑΣ.

ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΕΤΑΝΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΤΟΝ JOHN MAC GREGOR, ΠΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΓΙΑΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ  ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ  ΜΕΣΟ ΣΤΑ  ΠΟΤΑΜΙΑ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ  ΤΗΣ  ΕΥΡΩΠΗΣ. ΤΟ 1866  ΙΔΡΥΣΕ  ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ  ΚΑΝΟΕ, ΕΝΩ  ΤΗΝ  ΙΔΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.

ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ (INTERNATIONAL CANOEING FEDERATION - ICF) ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1924, ΩΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΘΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟ 1924, ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΩΣ ΑΘΛΗΜΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ, ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΑΝΔΡΩΝ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 1936 ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΕΝΩ ΤΟ 1948 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ. TΟ ΠΡΩΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ 1933 ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ.

ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 1972 ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ (AUGSBURG). ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΚΟΠΗ 20 ΕΤΩΝ, ΛΟΓΩ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΩΝ ΤΕΧΝΗΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1992 ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΜΩΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ (INTERNATIONAL CANOE FEDERATION - ICF) ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ (ΓΕΝΕΥΗ, 1949) ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

     ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΚΑΦΗ ΗΡΘΑΝ ΤΟ 1983-4 ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. ΤΟ 1986, Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΕΚΟΦΝΣ)   

      ΩΣ ΙΣΟΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ICF). ΤΟ 1991 Η ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ (ΕΟΚΚ) ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1998 ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΤΟ 1999, ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΞΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ. ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ, ΕΝΩ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

    ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΦΟΡΑ ΣΩΣΙΒΙΟ-ΓΙΛΕΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΝΕΟΠΡΕΝ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ), ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΗ «ΠΟΔΙΑ» ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

ΤΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΥΜΝΗ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΑ ΚΑΝΟΕ ΣΠΡΙΝΤ, ΤΑ ΚΑΝΟΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. ΜΕ ΣΚΑΦΗ ΚΑΓΙΑΚ (ΣΠΡΙΝΤ-ΣΛΑΛΟΜ) ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΕΝΩ ΜΕ ΚΑΝΟΕ ΣΚΑΦΗ (ΣΠΡΙΝΤ-ΣΛΑΛΟΜ) ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΕΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ. ΒΑΣΙΚΑ                                    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ. ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΠΡΙΝΤ ΜΕ ΚΑΝΟΕ Η ΚΑΓΙΑΚ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΝΕΑ ΑΘΛΗΤΕΣ (Κ1, C1) Η ΕΝΝΕΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ (K2, K4, C2) ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΣΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΛΑΤΟΥΣ 9 ΜΕΤΡΩΝ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ. ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ 500 ΚΑΙ 1.000 ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ). ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ, ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΠΛΩΡΗΣ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ, ΑΘΛΗΤΗ Η ΠΛΗΡΩΜΑ. ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΠΡΙΝΤ ΜΕ ΚΑΝΟΕ Η ΚΑΓΙΑΚ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ        ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΙΚΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ.

TΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ:

 

         ΕΝΝΕΑ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ (Κ1, Κ2, C1, C2)

         ΚΑΙ 1,000 ΜΕΤΡΑ (K1, K2, K4, C1, C2)

         ΤΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ 500 ΜΕΤΡΑ (K1, K2, K4)

 


      ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΥΓΙΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΥΡΣΑ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ PHOTO FINISH ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ.

 

 ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΕΞΙΟΤΗΤΑ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ. ΤΟ ΣΛΑΛΟΜ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΑ (ΠΟΤΑΜΙ) Η ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 250-400 ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ «ΠΟΡΤΕΣ» (18-25 ΠΟΡΤΕΣ), ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ, ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ Ή ΤΟ ΣΩΜΑ-ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.

 

 

ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ - ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ - (ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ), ΕΙΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ (ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ, 6 ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΤ’ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ). Η ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΙ, ΕΝΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΙΝΗ 50 ΒΑΘΜΩΝ. ΟΙ ΤΥΧΟΝ ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΟΝΟ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΕΣΤΩ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΔΥΟ ΛΕΠΤΩΝ, 20 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΚΑΙ 82 ΔΕΚΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ (2’ 20’’ 82), ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ. ΕΤΣΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ 2’ 20’’ 82 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ 140,82 ΒΑΘΜΟΥΣ (120+20+0.82 = 140,82 ΒΑΘΜΟΙ).

 

Η ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΓΙΓΜΑ ΜΙΑΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΘΜΟΥΣ, ΕΝΩ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 50 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 192.82 (140,82+2+50=192,82 ΒΑΘΜΟΙ)

ΣΤΟ ΣΛΑΛΟΜ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥΣ (ΔΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ), ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥΣ (ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ) ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΥΣ (ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ). Ο ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗΣ-ΤΡΙΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ. ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΑΝΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΩΣ 2.30’’ ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ.

 

 

ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2004

 

    ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΧΟΙΝΙΑ, ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (ΕΞΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ), ΕΝΩ ΤΟ ΚΑΝΟΕ / ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΝΟΕ/ ΚΑΓΙΑΚ ΣΛΑΛΟΜ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ).