ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1890 ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΩΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ», ΟΝΟΜΑΣΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ J.JAQUES & SON LTD. ΤΟ 1936, ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ".

       ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1920 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (ITTF) ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1926 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΥ ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ROLAND JACOBI (ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η MARIA MEDNVANSKY ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ (ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ).

ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950, ΕΝΩ ΕΙΣΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΚΡΑΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980. ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1990 ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΤΡΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (1989, 1991, 1993). ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ (1999, 2001) Η ΚΙΝΑ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΟΔΟΥ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ, ΕΝΩ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1988 ΣΤΗ ΣΕΟΥΛ, Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑ ΜΑΖΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 187 ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ITTF.

 

Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥ 1930, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΣΕΓΑΣ). ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ 1940 ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΠΛΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.

       ΑΠΟ ΤΟ 1926 ΕΩΣ ΤΟ 1943 ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΕ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΓΛΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ 1931 ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ .

       ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 1949 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. ΣΤΙΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1956 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ. ΤΟ 1991 Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ. ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΝΙΚΟΥ ΚΡΕΑΝΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΤΙΛΙΑΣ ΜΠΑΝΤΕΣΚΟΥ (ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ).

        ΟΡΟΣΗΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΤΟΣ 1996, ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΑ. ΤΟ 1997, Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ 6Η ΘΕΣΗ. Ο ΚΑΛΙΝΙΚΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΗΝ 1Η ΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΤΟ 1994 ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ  ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 1998 ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΕΤΑΓΗ 2ΟΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΡΒΟ LUPULESCU ΚΑΙ 5ΟΣ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ.

        ΑΛΛΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΟΚΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΫ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ 9ΗΣ ΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΖΑΚΑ ΤΟ 2001 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ, ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ «ΕΛΙΤ» ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΕΤΟΣ 2002 Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2002, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΕΑΝΚΑ, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

ΑΓΩΝΑΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ, ΕΠΤΑ Η ΕΝΝΕΑ ΣΕΤ. ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕΤ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, Π.Χ. ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΤΑ ΣΕΤ.

 

ΣΕΤ
Ο ΠΑΙΚΤΗΣ (Η ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ) ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ 11 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΤ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΟΜΑΔΕΣ ΙΣΟΒΑΘΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΝΤΟΥΣ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ Η ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΟ ΠΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

 

ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΟΝΤΟ:

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΟ ΣΕΡΒΙΣ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  ΣΩΣΤΗ     ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

ΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟ    ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ Σ' ΑΥΤΟ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΠΑΛΑ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΑ Η ΚΡΑΤΑ, ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ «ΠΑΙΔΙΑΣ» (ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΤΡΑΠΕΖΙ, ΦΙΛΕ ΚΤΛ.)

 

ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΑ Η ΚΡΑΤΑ, ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ

ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ «ΠΑΙΔΙΑΣ»

ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ

 

 

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ

ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΕΡΒΙΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ.

ΑΦΟΥ Η ΜΠΑΛΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ,ΓΥΡΩ Η ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΤΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ, Η ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΕΡΒΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΙΣΟ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΡΑΚΕΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΦΕΝΟΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΡΟΥΧΩΝ Η ΤΟΥ ΣΥΝΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΕΡΒΙΣ.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Η Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΣΕΡΒΙΣ. ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

 

ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΕΙ, ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ Η ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΤΕ ΚΑΤ’ ΕΥΘΕΙΑΝ, ΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕ.

 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΕΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ, Η ΕΦΟΣΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ  ΠΑΙΚΤΕΣ  Η  ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΝΕΑ ΠΟΝΤΟΥΣ, OΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
ΑΝ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΝΩ Η ΜΠΑΛΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ‘ΧΡΟΝΟΣ’. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΕΡΒΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 10 ΛΕΠΤΩΝ Η ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΤΥΠΗΜΑΤΩΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ Η ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΩΝ.
ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΕΡΒΙΣ. ΑΝ Ο ΑΠΟΚΡΟΥΩΝ ΠΑΙΚΤΗΣ Η ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ 13 ΣΩΣΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ, ΤΟΤΕ ΧΑΝΕΙ ΠΟΝΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΕΙ.
ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ, ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ:


ΤΡΑΠΕΖΙ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΜΗΚΟΣ 274 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ, ΠΛΑΤΟΣ 152 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΥΨΟΣ 76 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 ΧΙΛΙΟΣΤΑ. ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΗ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΞΥΛΟ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΣΚΟΥΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Η ΜΠΛΕ. ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ.

 

ΦΙΛΕ
ΤΟ ΦΙΛΕ ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 15,25 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ. ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ Η ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΥΨΟΥΣ 15,25 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ 15,25 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ. ΤΟ ΦΙΛΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΝΑΙΛΟΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ.

 

ΜΠΑΛΑΚΙ
ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟ 40 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΖΥΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 2,7 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗ (CELLULOID) Η ΑΠΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΣΠΡΟ Η ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΑΤ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ.

 

ΡΑΚΕΤΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΗΤΑΝ ΞΥΛΙΝΕΣ ΜΕ ΜΑΚΡΙΑ ΛΑΒΗ ΕΝΩ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΠΕΝΔΥΜΕΝΟ ΜΕ ΦΕΛΛΟ. ΑΠΟ ΤΟ 1929 ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΞΥΛΙΝΕΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥ-ΛΑΣΤΙΧΟΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1940.
ΤΟ 1952 ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ, Ο HIROJE SATOH, ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΚΕΤΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΣΠΟΓΓΩΔΟΥΣ ΥΛΙΚΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΜΠΑΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΛΑΣΤΙΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΥΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟΥ, ΠΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ «SANDWICH RUBBER». ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΑΣΤΙΧΟ ΕΦΕΡΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΟ ΤΥΠΟ ΛΑΣΤΙΧΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ.

 

      ΞΥΛΟ
                
ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ (ΣΩΜΑ) ΚΑΙ Η ΛΑΒΗ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ. ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΡΟΣ

          ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΠΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ (ΦΥΛΛΑ) ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΟΥ ΞΥΛΟΥ Η     ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

          ΞΥΛΟΥ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΟΝΗΜΑΤΑ. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΠΟΙΚΙΛΕΙ ΑΠΟ 1 ΕΩΣ 7. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ, ΤΟ

         ΠΑΧΟΣ, Η  ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

         ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ  ΕΛΕΓΧΟ  ΤΗΣ  ΜΠΑΛΑΣ.Η ΛΑΒΗ  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜA

         ΕΚΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο  ΑΘΛΗΤΗΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΡΑΚΕΤΑ. Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΛΑΒΗ ΠΟY

         ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ

         ΤΟ ΛΟΓΟ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΡΟΛΟ.

 

 

 

 

      ΛΑΣΤΙΧΑ
              ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΛΑΣΤΙΧΩΝ:
           1. ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΔΟΝΤΑΚΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΡΩΔΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΣΠΟΓΓΟ) ΚΑΙ
           2. ΤΑ  ΛΑΣΤΙΧΑ  ΜΕ  ΣΠΟΓΓΟ  ΤΥΠΟΥ  "SANDWICH", ΤΑ ΟΠΟΙΑ   ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ  ΣΕ  ΔΥΟ                    ΟΜΑΔΕΣ: ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΠΡΟΣ ΤΑ              ΕΞΩ.

Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΛΑΣΤΙΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΑ ΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΣΤΙΧΩΝ.